Kostvejleder i Nordsjælland

Mit navn er Dorthe, og jeg har arbejdet som sygeplejerske i 21 år. Jeg har især arbejdet med cancerpatienter og patienter med autoimmune sygdomme. Sideløbende har jeg taget en uddannelse som lægemiddelkonsulent og kostvejleder. 

Kostens betydning for vores sundhed har altid interesseret mig, og som sygeplejerske har jeg oplevet, hvor stor betydning vores kostvaner har i forhold til sundhed og sygdom.

Men også rent personligt har jeg oplevet sammenhængen mellem sygdom og kost.

I 1994 fik jeg stillet diagnosen Colitis Ulcerosa, som er en kronisk inflammatorisk tarmsygdom. Siden da har jeg været i medicinsk behandling og har haft perioder med hospitalsindlæggelser og intensive medicinske behandlinger. 

I 2014 nåede jeg til et punkt, hvor jeg var fyldt med medicin, var kronisk træt og havde svært ved at optage den mad jeg spiste.

Jeg besluttede mig for selv at gøre noget for at få det bedre. Jeg omlagde min kost og begyndte at spise antiinflammatorisk mad. Langsomt kunne jeg se positive resultater, inflammationen i min tarm forsvandt, jeg stoppede en stor del af den medicinske behandling, jeg fik mere energi, og mit humør vendte tilbage.

Jeg ved af erfaring, at det er muligt at leve godt og føle sig sund på trods af, at man har en kronisk sygdom. Det er mit ønske at dele mine erfaringer i, hvordan man ved hjælp af kosten kan optimere sit helbred og føle sig sund igen, hvad enten du har en kronisk sygdom eller bare gerne vil være sundere og opnå et vægttab. 

Jeg håber, at du finder inspiration og motivation til at gå i gang med et kostvejledningsforløb.

Velkommen til Sund Igen.

Kostvejledning & Konsultationer

Kostvejledning til Kronisk syge

Antallet af danskere, som lever med en kronisk sygdom, er stigende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har hver 5. dansker en kronisk sygdom. At leve med en kronisk sygdom vil ofte påvirke ens livskvalitet og selvopfattelse.

Læs mere

Kostvejledning til Operationspatienter

Din kost spiller en vigtig rolle, hvis du skal opereres eller har været igennem en operation. Når du spiser en tilstrækkelig kost, vil du hurtigere genvinde dine kræfter og komme bedre igennem et genoptræningsforløb.

Læs mere

Kostvejledning i Forbindelse med Vægttab

For mange kan vejen til et vægttab virke uoverskuelig, og måske har du allerede afprøvet forskellige diæter uden den store effekt.

Læs mere

Kostvejledning mod Overspisning
Tænker du på mad hele tiden, og spiser du store mængder mad uden at være sulten.

Læs mere