Så blev det januar – og vi er i gang med hverdagen igen. Jeg er tilbage i køkkenet, hvor jeg for tiden eksperimenterer med alverdens supper.
Jeg elsker at afprøve nye spændende opskrifter, og blev især glad da min kusine Maria sendte mig en opskrift på en skøn spicy ”Rød linsesuppe”.
Suppen er let at lave, og så er den sund og dejligt mættende.
Jeg har tilført gurkemeje til opskriften og udskiftet fløden med kokosmælk, så suppen får flere antiinflammatoriske egenskaber.
Jeg håber, at du også kommer sund og varm igennem januar måned.
God appetit!
Rød linsesuppe til 4 personer.
Ingredienser:
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stor sød kartoffel
- 2 gulerødder
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. tørret koriander
- 1,5 tsk. chilliflager
- Friskkværnet peber
- 2 ½ dl. røde linser
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1 l. grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde:
- Svits det hakkede løg og hvidløg i olivenolie i en gryde.
- Tilsæt grøntsagsbouillon.
- Skær kartoffel og gulerødder i mindre stykker og kom dem i gryden.
- Skyl de røde linser i koldt vand og kom dem i gryden.
- Kartofler, gulerødder og linser koges i 15 min. før de flåede tomater og kokosmælken tilsættes.
- Smag til med karry, gurkemeje, peber, chilli og koriander.
- Lad herefter suppen simre i ca. 20 min.
- Blendes groft.