Oktober er en skøn måned. Tænk bare på alle de dejlige grøntsager og frugter der er i sæson lige nu. Hokkaido græskar er en herlig efterårsklassiker, som kan tilberedes på mange forskellige måder.

Her er en opskrift på ovnbagt hokkaido græskar, som er let at lave og som smager skønt.

De farverige græskar er super sunde, de indeholder betacaroten, antioxidanter, B-, C- og E- vitaminer. Græskar er også rig på kalium og magnesium. Og så har græskar et relativt lavt kalorieindhold og et lavt GI (glykæmisk indeks) som betyder, at dit blodsukker holdes stabilt.

Der er altså mange gode grunde til at spise sig glad og mæt i græskar.
Hvis du ønsker en fedtfattig version, så undlad at bruge parmesanost og rasp.

Sådan laver du ovnbagt hokkaido græskar.

Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 1 hokkaido græskar
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk fintrevet parmesanost
  • 1 spsk rasp
  • 1 tsk tørret chili flager
  • 1 stk tørret timian
  • 1 tsk salt og friskværnet sort peber
  • 1 lille håndfuld frisk timian (til pynt)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  2. Vask og skrub hokkaido græskaret grundigt. Skær det over og fjern alle kernerne. Du behøver ikke skrælle det. Skær herefter i skiver på ca. 1 cm
  3. Vend græskarskiverne i olivenolien
  4. Bland parmesanost med rasp, timian, chili, salt og peber. Drys græskarskiverne med blandingen på alle sider
  5. Kom græskarskiverne i et stort ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre
  6. Pynt med frisk timian og revet parmesanost inden servering

God fornøjelse og god appetit!

Opskrifter som denne kan indgå i en kostplan med henblik på at opnå et vægttab. Kontakt mig hvis du har brug for hjælp med at sammensætte en effektiv madplan.