Gulerodssalat med miso dressing
Denne farverige gulerodssalat smager skønt og er fuld af antioxidanter, C-vitamin og betacaroten.
Salaten har desuden et højt indhold af kostfibre, som er guf for tarmfloraen.
Men det er dressingen, som er ”stjernen” i salaten. Dressingen er lavet af frisk limesaft, misopasta og hvidløg. Miso dressingen kan bruges til alle slags salater eller til kylling og fisk.
Jeg bruger en lys misopasta, som kan købes i helsekost butikker. Misopasta er lavet af fermenterede soja bønner og tilføjer dressingen en skøn smag af umani, det vil sige stærk, sød og salt på en gang. Som en ekstra bonus, er misopasta rig på probiotika og styrker dermed tarmfloraen.
Sådan laver du gulerodssalat.
Antal personer: 2
Ingredienser:
Salat
- 4 gulerødder (gerne forskellige farver)
- ½ æble i tynde skiver
- 2 håndfulde feldsalat
- 2 håndfulde rucola salat
- ½ granatæble kerner
Misodressing
- Saft af 1 lime
- 2 spsk lys misopasta
- 1 presset fed hvidløg
- 1 spsk reven ingefær
- 2 spsk sojasovs
- ½ spsk flydende honning
Fremgangsmåde:
Riv hvidløg og ingefær fint og rør det sammen med honning, limesaft og miso. Smag til med soja og vend salaten med dressingen.
Du kan undlade hvidløg, hvis det bliver for stærkt.
Dressingen kan holde sig op til 4 dage i køleskabet.
God fornøjelse og god appetit!
Opskrifter som denne kan indgå i en kostplan med henblik på at opnå et vægttab. Kontakt mig hvis du har brug for hjælp med at sammensætte en effektiv kostplan.